Syyskuun viestissäni on paljon loppuvuoden päivämääriä ja tapahtumia. Crossikoulu päättyi tänään maanantaina ja illat hämärtyy – paljon on silti vielä tulossa.

Alkuun lyhyt katsaus loppukesän tapahtumiin:

Isoja VMK:laisia voittajia loppukesän ja alkusyksyn aikana ovat olleet Joukkue MM-pronssia endurossa voittanut Antti Hellsten, Miika Jukaraisen voitto C/B:ssa sekä puhtaalla pelillä MX Liigan 65 cc sarjan voittanut Saku Mansikkamäki. Onnittelut kaikille.

Maajoukkueisiin VMK:sta on valittu ( toivottavasti loukkaantumisen jälkeen ajoluvan saava ) Kim Savaste sekä nuorten joukkue MM:ään Aleksi Kurvinen, Saku Mansikkamäki ja Eelis Viemerö.

Trialissa VMK oli muutaman vuoden tauon jälkeen mukana joukkue SM:ssä ja kotiintuomisina oli pronssia vuoden 1992 maailmanmestarin Tommi Ahvalan johdolla. Hyvin ajoi myös paluun VMK paitaan tehnyt Tommi Suhonen ja allekirjoittanut taisteli ryhmän kolmantena lenkkinä ilman isoja kaatumisia.

Motocrossin joukkue SM:ään Miehikkälään 23.-24.9 VMK lähettää peräti 12 joukkuetta, joista neljä 65 cc luokkaan, neljä 85 cc luokkaan, 2 veteraaneihin ja 2 avoimeen luokkaan. Erityisen hienoa on se, että junnuissa meillä on tyttöjen oma joukkue niin 65:ssa kuin 85:ssa.

Kerhokisaan lähdetään aina pitämään hauskaa, mutta tavoitteena on ainakin 65 cc sarjan voiton uusiminen ja mitalleja muistakin luokista.

Joukkueitamme kannustaa ratavarikolla myös loukkaantumisesta hyvää vauhtia toipuva Teemu Lahtinen sekä Miro Sihvonen mikäli torstaina operoitava polvi sallii matkustamisen.

Endurossa SM-taisto huipentuu syyskuun lopussa Sysmässä niin henkilökohtaiseen kisaan kuin joukkue kisaan. Antti Hellsten lähtee viimeiseen osakilpailuun kullan kiilto silmissä, mutta vain kahden pisteen johdossa. Joukkuekisasta lähdetään hakemaan isoa mitalia.

Crossikoulun viimeinen maanantai ajettiin 18. pv ja väkeä oli tosi upeasti mukana. Iso kiitos kaikille valmentajille, kuskeille ja huoltajille. Sänkicrossista ilmoitellaan kelien mukaan erikseen.

Tiistai-lähdöt ja sarjacrossin huipentuvat tiistaina 19.9 ja keskviikkona 20.9. Kaikki mukaan nauttimaan kauden viimeisistä sarjoista. Keskiviikkona muuten palkitaan tämän sarja-crossikauden ykköset erikoispalkinnoin. Listoilla on kaikki luokat yhteenlaskien 75 nimeä mikä on hieno määrä kerholaisia. Muistetaan vielä viimeisenä sarjaviikkona lippumiesten tärkeys ja vauhdin alentaminen lippujen heiluessa.

Kawasakin 2018 malliston koeajokiertue pysähtyy Lavankoon torstaina 21.9.

Enduron viimeinen sarja-mantsa ajetaan Hanskalliolla sunnuntaina 15.10 klo 10.00 alkaen

Lavangon syystalkoot ja uuden reitin raivaustalkoot järjestetään lokakuussa. Myös rataan kohdistuvia isojakin muutoksia käynnistetään säiden salliessa lokakuun alussa ja pyrkimyksenä on palauttaa radan ajosuunta vielä ennen talvea alkuperäiseksi.

Kauden päättävä CC tukikisa ajetaan pariajona 4.11 Lavangossa. Junnut aloittavat päivän. Päivän tarkka aikataulu julkistetaan lokakuussa. Tuen kohde on tänävuotiseen junnu MM:ään lähtevän kolmikon Allun, Sakun ja Eeliksen lentoliput .

VMK:n kauden päättäjäiset on samana iltana 4.11, jolloin juhlitaan ja palkitaan ansioituneet. Pankaa päivä kalenteriin.

Vauhdikasta ja menestyksellistä syksyä kaikille kerholaisille ja radoillamme vieraileville

Terveisin

Pasi

CategoryUutiset