AJOKAUDEN  VÄLITILINPÄÄTÖS

 

Ajokausi 2018 on edennyt noin kolmanneksen ja paljon on tapahtunut. Tässä muutamia ajankohtaisia asioita kaikille jäsenille ja radoilla vieraileville.

 

Alkukausi yleisesti

 

Kauden alkupuoliskoa voi kuvata äärimmäisyyksien ajaksi. Alkutalven aikana maa oli musta kunnes lunta ja pakkasta tuli ennätysmäärä. Rata avattiin yli kolme viikkoa myöhemmin kuin viime vuonna eikä talven aikana päästy ajamaan kunnolla lumella kuin vasta helmikuusta.

Huhtikuun sateiden jälkeen alkoi kuivuus jolle ei näy loppua. Kaikesta ollaan selvitty – kiitos erityisesti rataryhmälle kovasta työpanoksesta.

 

Racing Bike myymälä muutto Lavankoon on vilkastuttanut radan elämää etenkin päiväaikaan. Korjaamo ja Bitmad Park vuokraamo saadaan pyörimään täydellä teholla kesän aikana.

 

Radat

 

Lavangon ison radan ajosuunta palautettiin ja pääosin muutoksesta on saatu hyvää palautetta. Erityisesti panostustamme radan kunnostamiseen ja pehmeänä sekä kosteana pitämiseen on kiitelty.

Junnu-ratojen kastelun ja muun kehittämisen vuoro on heinäkuun aikana.

 

Hanskalliolla oli niin ikään toukokuun alussa liian märkää ja nyt siellä pölisee. Uusia reittejä saadaan auki vielä ennen juhannusta ja enduro-kuskeille lisää mittaa reitistöön

 

Toiminta radoilla

 

Kauden alusta käytäntöön otettu ilmoittautuminen toimii hyvin. Kesäkuun alkuun mennessä Lavangossa on kirjattu yli 2600 yksittäistä ajokertaa 55 päivän aikana. Suosituin ajopäivä kävijämäärällä laskettuna on ollut lauantai ja arkipäivistä crossi-koulun myötä maanantai.

 

Ajovuorojen noudattamisesta on tullut eniten kriittistä palautetta. Tehdään ryhtiliike ja ollaan tarkkoja.

 

Radan muutostöiden aikana radalle menoa ja erityisesti sieltä poistuloa on muutettu liian monta kertaa. Radalle mennään VAIN sisäänajokatoksen läpi lähtösuoralle ja radalta poistutaan ratavarikon ja lähdönodotuskatoksen läpi. Maalihyppyrin jälkeen lähtösuoralle kääntyminen ei ole sallittua.

 

Myös varikolla ajamisesta on tullut turhan paljon palautetta. Muistetaan, että ajokielto on kaikkien turvallisuuden etu ja yleinen sääntö.

 

Ja yleisesti – pesupaikka on ollut siivottomassa kunnossa. Kun jokainen huolehtii oman paikkansa siistiksi pesun jälkeen niin hiekat ei kovetu asfalttiin.

 

Hansiksella liian moni unohtaa edelleen ilmoittaa ajamisestaan postilaatikossa olevaan vihkoon. Vihkoon voi kirjoittaa myös havaintoja vaaroista tai epäselvistä merkkauksista.

 

Kilpailut

 

Sarja-crosseja on ajettu kevään ja alkukesän aikana seitsemänä keskiviikkona ja tuloslistoille neljässä luokassa nimensä on kirjannut 89 VMK:laista. Hyvä määrä, vaikkakin viimeiset pari viikkoa on erityisesti VMK1 ja VMK2 luokissa olleet kovin tyhjän puomin sävyttämiä. Sarjat on iso osa kerhotoimintaa – käytetään keskiviikot tehokkaasti hyödyksi ja mennään ajamaan.

 

Enduro-jaos on järjestänyt alkuvuonna neljä sarja-mantsaa joissa on kilpaillut 54 eri VMK:laista. Alkuvuoden viimeinen sarja-mantsa ajetaan nyt torstaina 14. Päivä Hansiksella. Tervetuloa mukaan ajamaan ja katsomaan.

 

Tiistai-lähtöjen suosio on vaihdellut 10:stä 20:een mutta mukaan mahtuu enemmänkin herrasmiehiä ja ladyja.

 

Maanantain crossi-kouluissa on ollut paljon väkeä, mutta myös kohtuullisen paljon poissaoloja. Antakaa palautetta mitä crossi-koulusta kaipaatte ja kuinka toimintaa voidaan elokuusta alkaen kehittää.

 

Toukokuun EMX & Liiga kisa onnistui urheilullisesti hyvin ja huipentui Eelis Viemerön voittoon. Kiitos kaikille talkoolaisille kovasta ponnistuksesta. Katsojia paikalla oli oletettua vähemmän ja kisan taloudellinen tulos ei vastannut odotuksia. Syitä on arvioitu, mutta keskeisin löydös tässä vaiheessa on korostunut omaan ajotoimintaan kohdistuva fokus.

 

Seuraava tapahtuma on heinäkuun 5. Päivä osana Vantaan SM-viikkoa ajettava Super-Enduron ja X-trialin SM-kilpailu jonka Yle televisioi. Tervetuloa mukaan järjestelyihin ja katsomaan vähän erilaista huippu-urheiluviihdettä.

 

Elokuisen Ponkes Racedayn ja syyskuussa ajettavan enduron SM-finaalin järjestelyt alkavat nekin pian.

 

Ja ihan pakko on vielä nostaa hattu päästä ja todeta, että Iisalmen MX-Liigassa kilpaili peräti 38 VMK:laista – ihan mieletön määrä.

 

Jaokset

 

Jaoksiin kaivataan lisää aktiivisia toimijoita. Tervetuloa mukaan kehittämään ja osallistumaan itselle parhaiten sopivalla tavalla

 

Vaikuttaminen kerhon asioihin

 

Kerhotoimintaan osallistuminen on tae siitä, että harrastaminen kehittyy omia tarpeita vastaavaan ja turvalliseen suuntaan. MP-urheilu ei pyöri jalkapallon tai salibandyn tapaan kausimaksut maksamalla, vaan toiminnan pyörittämiseen tarvitaan iso joukko kerholaisia, jotka haluavat ajaa, mahdollistaa ja toteuttaa. Kerhossa ei ole yhtään palkattua toimihenkilöä ja ainoastaan kahviossa työskenteleville maksetaan palkkaa.

Parhaimmillaan kerhossa toimiminen voi olla ajamisen rinnalla antoisa harrastus. Kauden 2019 jaoksiin ja kerhon hallitukseen tarvitaan takuuvarmasti tuoretta verta ja osallistuminen on paras tapa vaikuttaa.

 

Kiitos kaikille kevään ja alkukesän panoksesta VMK:n eteen tehdystä työstä radalla ja varikolla. Hyvää kesälomaa, juhannuksen odotusta ja tsemppiä kisoihin.

 

Nähdään radoilla

 

// pasi

CategoryUutiset