VAUHTIVIESTI 2/2019 – TERVETULOA KEVÄT

 

Talven selkä on taittumassa ja muutaman viikon kuluttua ajokausi 2019 on täydessä vauhdissa. Tammi- ja helmikuun aikana enduro-väki on ajanut ahkerasti spooria niin Hanskalliolla kuin Lavangossa ja kahteen ensimmäiseen sarjakisaan on osallistunut molemmilla kerroilla 35 kuskia.

Lavangon talvireitti suljettiin sunnuntaina 3.3  Päijänne Ajon sääntöjen edellyttämällä tavalla , mutta Hanskallion reitit on auki niin pitkään kuin säät sallii. Tällä hetkellä Hansis on loistavassa kunnossa.

Kerhon uusi hallitus on kokoontunut jo neljä kertaa ja vahvistanut niin toimintasuunnitelman kuin budjetin. Tässä ajankohtaisia päätettyjä asioita ja päivämääriä.

 

Palautekyselyn anti ja päätetyt toimenpiteet

Hallitus toteutti ajokauden päätteeksi palautekyselyn ,jonka pohjalta kauden 2019 toimintasuunnitelma on tehty. Kyselyn keskeisimmät palautteet voi tiivistää kolmelle riville

  • ratojen kehittämistä pitää jatkaa ja kehittää
  • alueen palveluista varaosat, huolto ja pesupaikka ovat tärkeimmät
  • puolet kerholaisista haluaa osallistua yhteiseen tekemiseen kerran vuodessa ja puolet kerran kuukaudessa.

Näihin asioihin on reagoitu ja ratojen kunnossapitoon on budjetoitu enemmän materiaalia ja kalustoa kuin aikaisemmin.

Pesupaikka uusitaan ja Racing Biken varaosamyyntiä kerholaisille tehostetaan. Racing Biken myymälänhoitajana aloittaa 11.3 VMK:laisille tuttu mies – Petri ”Pete” Kurronen.

Pete on vetänyt enduro rataryhmää ja saanut paljon hyviä uudistuksia aikaan. Tsempit Petelle ja tervetuloa Lavankoon myös työn puolesta. Käykää moikkaamassa .

Yhteisiin tekemisiin ja talkoisiin pyritään löytämään palautteen mukaista tehokkuutta. Meitä VMK:laisia oli vuoden alussa 788 ja jos jokainen osallistuisi kerran yhteiseen tekemiseen niin saisimme aikaan ihmeitä.

 

Toni Niemisestä ratamestari

Kyselystä saadun palautteen perusteella uusi hallitus ryhtyi etsimään jäsenistöstä osaavaa ratamestaria vastaamaan ratojen kehittämisestä, huoltamisesta ja turvallisuudesta. Ilokseni voin ilmoittaa, että kerhossa monin tavoin aktiivisesti toiminut Toni Nieminen vastaanotti tehtävän ja ryhtyy kehittämään Vantaan ratoja yhdessä rataryhmän kanssa. Annetaan Tonille kaikki mahdollinen tuki ja apu.

 

Crossi-koulut siirtyy keskiviikko iltoihin – sarjat ajetaan joka toinen viikko

Palautteen perusteella myös sarjojen ja crossikoulun toimintaa kehitetään. Crossikoulut siirtyvät maanantai-illoista keskiviikkoon ja sarjat puolestaan ajetaan joka toinen viikko. ”VMK Wednesday” ajatuksena on harjoitella sekä ajotekniikkaa että kilpailemista vuoroviikoin. Maanantai-illat tuovat lisää paljon kysyttyä rata-aikaa niille harrastajille, jotka haluavat ajaa omatoimisesti työpäivän jälkeen.

 

Jäsenmaksut

Jäsenmaksujen eräpäivä oli jo muutama viikko sitten, mutta lähes 2/3:lla jäsenmaksu on vielä maksamatta. Mikäli et ole saanut jäsenmaksua tai mikäli olet maksanut jäsenmaksusi muutoin kuin Motin viitteellä niin voit halutessasi varmistaa ajantasaisuuden Annika Viitalalta. Sähköposti on jasenasiat@vantaanmoottorikerho.fi. Annika on myös paikalla Päijänne-sunnuntaina jolloin voi päivittää omaan jäsenyyteen liittyviä asioita.

Muistathan maksaa myös talviliikuntamaksut kerhon tilille viestillä talviliikuntamaksu.

 

Päijänne Ajo 16.-17.3 – maaliintulo tapahtuma ja viimeinen enduro-testi on Lavangossa

Suuri Suomalainen enduro-seikkailu ajetaan maaliskuun puolivälissä. VMK ja HMK ovat palanneet vuosien hiljaiselon jälkeen yhteisen tekemisen tielle ja Vantaan Vauhtikeskus & VMK:n rata vastaanottaa kura gladiaattiorit vajaan 800 km reitiltä.

Päivä on täynnä ohjelmaa VMK junioreiden ”Minipäitsistä Erno Örthenin bändin live musiikkiin. Päivän toteuttamiseen tarvitaan aktiivisia kerholaisia kioskeihin ja lippupisteisiin maastokokeelle. Lipulla toimiminen on endurokisassa merkittävästi helpompaa kuin crossissa. Ensimmäinen pyörä starttaa viimeiselle enduro-testille noin 15.30 ja kisa on ohi noin klo 18.00.

Ilmoittaudu mukaan osoitteeseen vmkkahvio@gmail.com tai puhelimitse Mika Pölläselle 050-3789343

 

Ratakortit

Alkavan ajokauden myötä myös ratakortit uudistuvat. VMK ottaa käyttöön ”älykortit”, jotka saadaan huhtikuussa. Voit tilata oman ratakorttisi ennakkoon sähköpostilla osoitteesta vmkkahvio@gmail.com.

Mikäli maksat ratakorttisi suoraan kerhon tilille niin muista kirjoittaa viestikenttään kausikortti 2019. Ratakorttinsa jo lunastaneet voivat vaihtaa omansa uuteen kun älykortit saadaan toimitukseen.

 

Ajokauden alku

Ajokausi Vantaalla alkaa välittömästi kun sää sallii. Tavoitteena on saada motocross-radat auki heti Päijänne Ajon jälkeen lauantaina 23.3.

Kerhotapahtumien osalta vietetään avajaisia 17.4

 

Kilpailut 2019

Kauden aikana VMK järjestää

  • Päijänne Ajon Endurotesti ja maaliintulo sunnuntaina 17.3
  • Ylen televisioima SM-viikon Super Enduro ja X-trial kilpailu torstaina 4.7
  • Ponkes Race Day tapahtuma 17. – 18.8
  • MX Liigan finaali 14. – 15.9
  • Kauden päättävä Final Saturday pariajo CC lauantaina 2.11

 

Mukavaa kevään jatkoa, aurinkoisia ajopäiviä, hyviä ajoleirejä ja tsemppiä kisoihin. Päijänteen kiertoon vilua ja märkää uhmaamaan lähtee peräti 12 VMK:laista. Iso peukku teille kaikille.

Seuraava vauhtiviesti ilmestyy huhtikuun alussa.

Terveisin Pasi

CategoryUutiset