Alla olevan tiedotteen perusteella kerhon kaikki viralliset tapahtumat ja kokoontumiset on toistaiseksi peruttu. Ajaminen radoilla aukioloaikojen puitteissa on toistaiseksi sallittu alle 10 hengen samanaikaisissa ryhmissä. Autot tulee parkkeerata vähintään 10 metrin päähän toisistaan ja kaikenlaista lähikontaktia tulee välttää. Ohjeistus on voimassa toistaiseksi ja sitä täsmennetään ulkoliikuntapaikkojen ohjeistuksen valmistuttua. Ratamaksut tulee maksaa kerhon pankkitilille ennan ajamista – kahvio on toistaiseksi kokonaan kiinni. Myös kausikortin voi maksaa verkossa – varsinaisen kortin voi lunastaa rajoitteiden poistuttua tositetta vastaan.

SML tiedote Valtioneuvosto on tiedotustilaisuudessaan 16.3.2020 linjannut uusista rajoituksista. SML noudattaa toiminnassaan annettuja ohjeistuksia. Valtioneuvosto on päättänyt muun muassa kokoontumisia, tapahtumia ja liikuntatiloja koskevista rajoituksista, jotka ovat voimassa 13.4.2020 asti.

Julkiset kokoontumiset on rajattu valtioneuvoston päätöksellä kymmeneen henkilöön koko Suomessa ja käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että sellaisia kilpailuja ja tapahtumia ei tule järjestää, joihin osallistuisi yli kymmenen henkilöä.

Myös turhaa oleskelua julkisilla paikoilla tulee ohjeen mukaan välttää. Linjauksen mukaisesti myös liikuntatiloja suljetaan, mutta koska ohjeistus on vielä ulkoliikuntapaikkojen osalta epäselvä, tullaan SML:n linjausta tarkentamaan moottoriratatoiminnan osalta mahdollisimman pikaisesti lisätietoja saatuamme.

SML peruu Rider Academyn tulevan huhtikuun yhteisleirin ja asiasta tiedotetaan ajajille myös henkilökohtaisesti. Rovaniemelle 4.4.2020 suunniteltu MK-lajien palkintojenjakogaala siirretään myöhempään ajankohtaan. Myös muut SML:n tilaisuudet ja maajoukkuevalmennus on peruttu 13.4.2020 asti.

SML:n tulevan Liittokokouksen tilannetta seurataan ja asiasta ilmoitetaan viimeistään kaksi viikkoa ennen kokousta. Liittokokous on suunniteltu järjestettäväksi Vantaalla 25.4.2020.

FIM ja FIM Europe tarkkailevat tilannetta kansainväliseen toimintaan liittyen ja SML jakaa KV-tiedotteita ohjeistusten liitteenä sekä verkkosivuilla.

SML:n toimiston henkilökunnan osalta pääosa toimistotyöstä tullaan tekemään etänä. On tärkeää, että henkilöt, joilla on tarvetta asioida SML:n toimistolla, sopivat reilusti etukäteen sopivan ajan asioiden hoitamiselle. Kaikki työntekijät ovat tavoitettavissa SML:n tuttujen yhteystietojen kautta ja muun muassa nyt peruutettujen tilaisuuksien rahapalautuksista sovitaan kerhojen kanssa mahdollisimman pikaisesti. Ilmoittautuneiden on hyvä varautua siihen, että palautuksissa on viivettä suuresta työmäärästä johtuen. Pyrimme purkamaan tilanteen mahdollisimman nopeasti.

Seuraamme edelleen tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja määräyksiä ja päivitämme ohjeita verkkosivuille sekä Motin kautta kaikille harrastajille.

Muistakaa tutustua eri viranomaisten tarjoamaan tietoon!

Vantaalla 16.3.2020

Terveisin VMK hallitus

CategoryUutiset