Tommi ”Tomppa” Ahvala. Yksi kolmesta VMK-maailmanmestarista täyttää tänään 50 vuotta. Iki-kerholainen, joka hämmensi 50 kuutioisella Betallaan metsissä tasapainoilevaa maailmaa Ruskeasannan lähtömutkan kivillä ja nousi jo 16 vuotiaana koputtelemaan ammattilaisuuden portteja. 

Ahvala jos kuka on VMK:n näköinen mies ja niin on koko perhe. Edesmennyt isä-Jokke ja äiti Marja-Leena pitivät poikien lisäksi huolen, että kerholla meni hyvin, Hanskallio saatiin harjoittelupaikaksi ja että trial oli osa VMK:n toimintaa. Veli Jommi kiersi 10 vuotta mukana ja ajoi reppu selässä kisoissa perässä.

Tommin mestaruudet Suomessa, Italiassa ja USA:ssa täydentävät Tompan huikeaa kansainvälistä uraa. Intohimoa ja monipuolista ajotaitoa kuvaa myös vuosien näytöskiertueet USA:n suurtapahtumissa Päijänne-Ajon C-luokan voittoa unohtamatta.

Onnea Tomppa koko VMK-perheen puolesta. Kerho tarjoaa kaudella 22 yhden enskakisan V50 luokassa nyt kun ”lisenssikin” punakilpisiin on taskussa. Ehkäpä HMK ja SML 100 vuotta juhla-päitsi ? 

P.S. Tuoreessa Xracingissä on Tompan ”Kisa jota en unohda” uran käännekohdasta.

CategoryUutiset
Write a comment:

You must be logged in to post a comment.