Uutiset

Kisatalkoot!

Tervetuloa auttamaan Lavangossa 27.-28.8.2022 ajettavien junioreiden MM-kisojen järjestämisessä! Kisaviikonlopun lähestyessä myös kaikenlaista talkoohommaa rupeaa kertymään, joten apukädet ovat enemmän kuin tervetulleita. Tehtävää on laidasta laitaan, joten jokaiselle löytyy varmasti jokin itselle sopiva homma!

Talkoot järjestetään klo 17-20 ja päivämäärät ovat seuraavat:

 • To 11.8.
 • To 18.8.
 • Ma 22.8.
 • Ti 23.8.
 • Ke 24.8.
 • To 25.8.

Suuri kiitos jo etukäteen kaikille talkoisiin osallistuville!

Crossikoulu, sarjacrossit ja kilparyhmän valmennus

Elokuun alkaessa jatkuvat taas tuttuun tapaan sekä crossikoulu että sarjacrossit.

Crossikoulu järjestetään maanantaisin klo 18:00 – 20:00. Syyskausi alkaa 1.8.2022 ja loppuu 12.9.2022. Ohjeet crossikoulun maksamiseen löytyvät VMK:n nettisivuilta kohdasta ”Maksut”. Jokaiselle kuskille löytyy omaa taitotasoa vastaava ryhmä ja kaikki ovat tervetulleita mukaan!

Tiistaistartit ovat pyörineet koko kesän ajan ja ne jatkuvat lokakuun puoliväliin asti (11.10.2022). Nimensä mukaisesti tiistaistartit järjestetään tiistaisin, klo 19:00 – 20:00. Syksyn aikana startteja ruvetaan aikaistamaan auringonlaskun mukaan! Mukaan ovat tervetulleita kaikki ratamaksun maksaneet (85cc ylöspäin). Startit on alunperin suunnattu harrastelijoille/hitaammille kuskeille, joten säännötkin ovat sen mukaiset. Säännöt kerrataan aina paikan päällä lähtöpuomilla. Tuloksia ei lasketa, ajetaan kaksi 12 minuutin mittaista erää.

Sarjacrossien syyskausi alkaa 3.8.2022 ja päättyy 14.9.2022, ja ne järjestetään joka toinen keskiviikko klo 17:00 – 20:00. Nämä lähdöt on tarkoitettu VMK:n jäsenille. Luokat löytyy erikseen isoille pyörille, 85cc ja 65cc. Erien pituudet vaihtelevat luokittain. 50cc- ja hitaammille 65cc-kuskeille järjestetään lähtöharjoituksia väliradalla.

Kim Savasteen vetämät kilparyhmän valmennukset järjestetään myös joka toinen keskiviikko klo 18:00 – 20:00, mutta eri viikoilla kuin sarjacrossit. Valmennukset alkavat 10.8.2022 ja pidetään viimeisen kerran 28.9.2022. Valmennus on tarkoitettu niille VMK:n jäsenille (65cc-450cc), jotka osallistuvat kilpailuihin. Klo 17:00 – 18:00 on oheistreeni/lämmittely ilman ajovarusteita.

HUOM! Poikkeuksena ajanjakso 21.8.–28.8.2022, jolloin rata on kiinni. Tällöin ei järjestetä sarjacrosseja, kilparyhmän valmennusta eikä crossikoulua!

Mukavaa syksyn alkua!

Kahvio on auki!

Lavangon kahvio on viimein avattu!

Tarjolla on tietenkin kahvia, mutta sen lisäksi myös kivennäisvesiä, pillimehuja ja valikoima erilaisia limonadeja. Syötävää löytyy niin makeaa kuin suolaistakin, muun muassa paikan päällä leivottuja mokkapaloja sekä täytettyjä eväsleipiä. Valikoimassamme on myös karkkia ja jäätelöä.

Kahvion ollessa auki ratamaksut, yms. voi hoitaa sisällä! Jos olet maksanut ratamaksun nettiin, tulethan silti näyttämään sen sisälle, jotta saat rannekkeen. Ranneke tulee kiinnittää pyörän ohjaustankoon! Myös kausikortit pystyy leimaamaan sisällä ja kausarilaiset saavat oman rannekkeensa.

Kahvion ollessa kiinni ratamaksut maksetaan nettiin! Ohjeet maksamiseen löytyvät sekä nettisivuiltamme että kerhotalon ikkunassa olevalta lapulta.

Kahvion aukioloajat ovat hieman vaihtelevia, mutta se pyritään pitämään auki noin viitenä päivänä viikossa. Päivittäiset aukioloajat ovat suunnilleen seuraavanlaiset:

 • Ma 12.00 – 19.00
 • Ti 12.00 – 18.15
 • Ke 12.00 – 19.00
 • To 11.00 – 17.00
 • Pe 12.00 – 19.00
 • La 12.00 – 17.00
 • Su 12.00 – 17.00

Huomaathan, etteivät kahvion ja radan aukioloajat ole täysin samat! Radan aukioloajat voit tarkistaa erikseen sivuiltamme kohdasta ”Aukioloajat”.

Huomioithan, että kahviossa maksu tapahtuu maksupäätteellä, käteinen ei valitettavasti käy!

Tervetuloa! 🙂

Vauhtiviesti – talkoiden kautta kohti isoja kisoja 

Ajokauden alku ja kevät kääntyy vääjäämättä aidoksi kesäkaudeksi ja tässä taas ajankohtaisia asioita niin Lavangosta kuin Hansikselta.

Talkoot 

Kesän isoja kisoja mentäessä paikat vaativat ehostamista. Talkooiltoja Lavangossa ovat Torstai 2.6 klo 16.00 alkaen ja Torstai 9.6 klo 16 alkaen. 

Jos meitä on paikalla 50 tuhannesta jäsenestä niin hommat hoituisi mukavasti – tulethan sinäkin mukaan. Luomme talkookutsun myös facebookiin johon toivomme ilmoittautumisia tarjoiluita varten. Ja talkoissa on aina sopivia hommia myös junioreille.

Ratamaksut

Lavankoon avataan ratamaksuja varten itsepalvelu piste, joka helpottaa ratamaksujen suorittamista. Huoltoasemilta tuttu kioski tulee kerhotalon tuulikaappiin. Myös kausikorttien leimaus tapahtuu kioskissa. Kausikorttien myyntiä ja kerhotalon muita toimintoja käynnistellään niin pian kuin mahdollista. Jos olet kausaria vailla niin ota yhteyttä – sovitaan hetki kun saat omasi hankittua.

Varikon parannustyöt

Varikon asfaltointi / valmistelevat työt alkaa kesäkuussa – rakennustöiden aikaisia ohjeita ja tilapäisjärjestelyjä aiheutuu jonkin verran – koitetaan joustaa ja sopeutua kun saadaan uusi upea varikko elokuun kisaan.

Hanskallio 

Hanskallion ajoajat muuttuu jälleen kesäksi. Huomiothan, että 15.6-15.8 välisenä aikana ajaminen pitää lopettaa joka päivä kello 18.00. 

Hanskalliolla ajetaan seuraava sarja-mantsa sunnuntaina 5.6 klo 10.00 alkaen – tervetuloa rohkeasti mukaan. 

Hanskalliolla ajetaan pitkän tauon jälkeen myös trialia 12.6 kun lajiryhmä, Tommi Ahvala, Pauli Hänninen ja kumppanit järjestävät RFF-kisan. Kisan aikana enduro-reitistöä suljetaan turvallisuuden vaatimilta osuuksilta. 

Hansiksella on myös uusi Hard-enduro reitistö johon kannattaa käydä tutustumassa sekä uusi taukokontti. Kiitos talkoista sekä aktiivisesta toiminnasta Pekka Jokinen, Esa Koskinen, Chrisu Hedlund & koko Hansiksen rataryhmä.

Sarjat

Keskiviikon Sarja-crosseissa on ollut vähemmän kuskeja kuin aikaisempina vuosina. Kesäkuussa puomi kaatuu 1.6 ja 15.6. Tervetuloa mukaan. Osallistua voivat kaikki ajo-oikeuden lunastaneet VMK JÄSENET 

MM-motocross 27.28.8 

Junnu MM elokuussa on ainutkertainen mahdollisuus olla mukana kun maailman parhaat nuoret kokoontuvat Vantaalle. Toimitsijarekrytointi on nyt auki – ilmoittaudu mukaan niin ratatuomariksi kuin muihin tehtäviin. Tehtäviä ja touhua on varmasti ihan koko perheelle ja samalla näkee kisafiiliksen lähetä osana porukkaa. Tervetuloa kaikki crossikoululaisia ja nuorimpia junnuja myöden rohkeasti mukaan. Mukaan pääset sähköpostitse osoitteessa ville.sulonen@icloud.com tai puhelimella 0400-384430

MX-Liiga 11.-12.6

Seuraava MX-Liiga järjestetään Vantaalla 11.-12.6  yhteistyössä E-SMK:n kanssa. Rata on varattu kisailijoille pe 10.6. VMK:n vastuulla on radan kunnostaminen ja huolto. Ennakkoon paikalle odotetaan noin 400 kuskia. Tervetuloa katsomaan!

Pyörien säilytystilat 

Pyörien säilyttämiseen soveltuvia tiloja vapautuu nyt kerholaisille – jos olet kiinnostunut säilyttämään kalustoa Lavangossa niin ota yhteyttä puheenjohtaja@vantaanmoottorikerho.fi

Edessä avautuu isojen kisojen kesä. Yhteistyö E-SMK:n kanssa viestii siitä suunnasta jota tulevina vuosina tarvitaan – he järjestävät kisan ja VMK tekee sille radan. Kotikisa siis myös VMK kuskeille ja ennenkaikkea tärkeä ”esi-kisa” elokuun suurta viikonloppua ajatellen. 

Nähdään radoilla ja viimeistään talkoissa

Terveisin 

Pasi J

0400-887117  

Hansiksella tapahtuu Kesäkuussa

Kesäkuun tapahtumia Hansiksella: KE 8.6.2022 Hansis X-Treme tutuksi ajot.

Ajoharjoittelu ilta jossa perehdytään Xtremen saloihin. Kuinka haastavammat paikat ajetaan läpi tekniikalla, ei kaasulla! Tapahtuma suunnattu aloittelijoille ja hieman edistyneemmille harrastajille. Näitä oppeja voi hyödyntää, myös ihan perus ajoon. Tervetuloa oppimaan lajin saloja lepoisalla fiiliksellä ja hyvien koutsien avustuksella. Lisätietoa ilmoituksesta.

_________________________________________________________________________________________________________

SU 5.6.2022 on kesän ensimmäinen sarjamantsa. Paikalle 10.00, ilmot jne ja 11.00 aikaan tutustumiskierros. Kisa ja harraste luokat.

5€ ajanottomaksu

Ilmoittautumiset: https://www.webscorer.com/register?pid=1&raceid=277645

tai paikan päällä.

VKM jäsenet, TERVETULOA AJAMAAN T. Rataryhmä ja XtremePertit

Kausari kannattaa ostaa huhtikuussa!

Kesäisen ajokauden alkamisen ja RX-Moton viimeisen Lavanko-viikon kunniaksi VMK tarjoaa kaikille huhtikuun viimeisen viikon aikana kausarin ostajille bonuksen. Lunastamalla kausikorttisi viimeistään Vappuaattona saat vaihtoehtoisena bonuksena pääsylipun elokuiseen nuorten MM-kisaan tai kaksi kappaletta yhden päivän ratamaksuun oikeuttavaa voucheria ajokaverillesi.

Tervetuloa kaupoille!

Lavanko auki Pääsiäisenä

Lavanko on Pääsiäisenä avoinna crossaajille pe-la-su-ma. Aukioloajat 10-18.

Ratamaksut nettikaupan tai tilisiirron kautta, kts. tarkemmat ohjeet: linkki.

Ratamaksuja seurataan aktiivisesti varikolla, joten tulostathan maksukuitin mukaan.

Mukavia ajohetkiä ja hyvää Pääsiäistä!

Crossikoulu 2022

VAUHTIVIESTI Huhtikuu -22 – ISO KESÄ EDESSÄ 

Vuoden ensimmäinen neljännes on takana ja on virallisesti kevät. On hyvä hetki paketoida talvi ja kääntää katse kohti kesää – tässä muutamia tärkeitä asioita.

VMK:n talvikausi oli tänä vuonna monipuolinen ja paljon tapahtui. Crossirata oli vuosien tauon jälkeen auki myös talvella ja ajajia riitti tasaisesti aina kun kelit sallivat. 

Hanskallion enduro-lenkit olivat nekin paremmassa kunnossa ja kovassa käytössä koko talven. Kiitos rataryhmälle ja kaikille jäsenille. Hansiksella ajettiin myös kaksi sarja-enduroa ja RX-Moton organisoimat keskiviikko-iltojen lampputreenit toivat mukavaa säpinää runsaslumiseen talveen, jonka näyttävästi päätti yhteistyössä HMK:n kanssa järjestetty Päijänne-Ajon maaliintulo. Väkeä oli valtavasti katsomossa. 

AJOKAUDEN VIRALLINEN AVAUSTAVOITE 9.4. 

Crossi-ratojen kesäkausi pyritään avaamaan täysmääräisesti 9.4 klo 10.00 jos säässä ei tapahdu isoa takapakkia. Turvallisuus edellä mennään kun ajointo on kovimmillaan. Kauden alussa kun kuskeja on paljon palataan tuttuun nopeat 40 min ja hitaammin ajavat 20 min käytäntöön. Käytännössä siis aina tasatunnista ”20 yli” saakka ajetaan ”herrasmies” säännöillä ja niin ettei isojen hyppyreiden yli hypätä. Näin saadaan pienemmille junioreille ja harrastajille turvalliset vuorot. Vanhemmilta pyydämme oma-aloitteisuutta poisliputtamiseen viimeistään 19 yli. 

Hansiksella ajetaan kelien sallimalla tavalla ja kallio-osuudet reitistä lienevät käytössä myös kelirikon aikaan. Muistattehan, että Hansiksen enduro ja trial-alueet ovat VAIN VMK-JÄSENTEN KÄYTETTÄVISSÄ. 

RADALLE MENO, POISTUMINEN JA MUUT KÄYTÄNTEET

 • Radalle mennään kuten aiemmin VAIN saunan päädystä liikennevalon ohitse ja sieltä poistutaan VAIN lähtösuoran päästä. 
 • Varikolla ajaminen on edelleen KIELLETTY.
 • Huoltomaton käyttäminen, roskien poisvienti ja RATAMAKSUN MAKSAMINEN ENNEN RADALLE MENOA ovat itsestäänselvyyksiä joihin toivotaan ryhdikästä otetta. 
 • Ennen radalle menoa on aina ilmoittauduttava kerhotalon ratakassalla. 
 • Maalipöydälle pysähtyminen ei turvallisuuden nimissä ole edelleenkään sallittua. Suositeltava lepo ja säätöpaikka kesken ajovuorojen on lähtösuoran päähän aidattu ”ratavarikko”.
 • Pesupaikka avataan heti kun vesiputket sulavat.
 • Radan ”iso huolto” tehdään tuttuun tapaan torstai-iltaisin 

CROSSIKOULU, KISAVALMENNUKSET, TIISTAI-LÄHDÖT JA SARJA-CROSSIT

Toiminta alkaa huhtikuun viimeisellä viikolla 25.4. ja kaikki viikoittaiset tapahtumat ovat omilla paikoillaan. Alkamisista informoidaan kerhon nettisivuilla ja some-kanavissa.

Ludde Söderbergin pari kautta pyörittämä keskiviikkovalmennus jatkuu Kim Savasteen johdolla Ludden siirryttyä MM-sarjaan Kawasakin tehdastiimin fysio-valmentajaksi. Kimin ensimmäinen valmennus kisakuskeille on ke 27.4. Ilmoittautumisesta ja tarkemmasta ohjelmasta Kimi informoi itse. 

RX-MOTON MUUTTAA KONALAAN – KERHOTALON TILOILLE ETSITÄÄN UUTA KÄYTTÖÄ 

RX-moto saa toimintaansa paremmin tukevat modernit tilat Konalaan toukokuun alusta. VMK kiittää kuluneista kahdesta vuodesta Samia, Eeliä ja koko RX-MOTON tiimiä. Kerhotalon tilojen käytön, ratamaksujen, kahviotoiminnan tai muun myynnin suhteen hallitus on kokouksessaan päättänyt kartoittaa halukkaita toimijoita jäsenistöstä. Yhteydenotot ja kyselyt Pasi Jaatinen 0400-887117 tai Juuso Pulliainen 040-9009011.

NUORTEN MM-KILPAILUT 26.-28. ELOKUUTA

Kauan odotettu Junnu MM lähestyy vauhdilla ja järjestelyjä tehdään täyttä päätä yhdessä Vantaan Kaupungin kanssa. Järjestelytoimikunta kokoontuu seuraavan kerran torstaina 7.4 – tervetuloa mukaan toteuttamaan Erkki Heikkisen vetämää tulevaisuuden supertähtien kohtaamista Vantaalla. Mukaan voi ilmoittautua osoitteeseen info@juniormx22.fi. Kisan verkkosivu on juniormx2022.fi.

Isoja kokonaisuuksia on vielä vastuuttamatta ja tekemistä löytyy varmasti ihan jokaiselle VIP-palveluista autokuskin hommiin. Kisan lipunmyynti on avattu Ticketmasteriin ja lippuja tullaan myymään myös RX-Moton liikkeissä. Kisan muuta myyntiä varten VMK jäsenille avataan ”joukkomyynti ohjelma” jonka avulla jokainen voi tarjota omille kumppaneilleen roolia tapahtumassa. Solmituista yhteistyösopimuksista tai lippupakettien myynnistä saa tuntuvan palkkion. Tästä julkaistaan erillinen tiedote lähipäivinä. 

Kisan johdosta ja ympäristöluvan vaatimuksesta kesän suurin muutos on varikon asfaltointi, jonka suunnittelu on aloitettu. Valmista on viimeistään 15.8. ja työt voivat joltain osin vaikuttaa tuttuihin varikkorutiineihin kesä-heinäkuussa. 

TERVETULOA UUSI PUHEENJOHTAJA 

Otin VMK puheenjohtajuuden Rafu Mannerilta 1.1.2016. Alun perin oli tarkoitus vetää neljän vuoden pätkä, mutta nyt alkaa jo 7. vuosi. Työ kerhon eteen on ollut antoisaa, mielekästä ja kivaa. Olen ajanutkin enemmän kuin vuosiin. Nyt kun lupa ja muut isot asiat kaupungin kanssa on saatu varmalle tasolle niin Hansiksella kuin Lavangossa on hyvä hetki antaa ohjakset seuraavalle. Jatkuvuus on taattu ja Vantaalla ajetaan tulevinakin vuosina, mikä ei ollut ihan itsestäänselvää vielä muutaman kuukausi takaperin. En siis ole käytettävissä puheenjohtajana tämän kauden jälkeen. Mikäli itse olet kiinnostunut tai tiedät sopivan ehdokkaan niin nyt on hyvä hetki avata suu. Suomen suurimman moottorikerhon vetäminen on etuoikeus,  jota voin lämpimästi suositella. Itse koen, että olen antanut sen mitä osaan ja kehityksen jarruksi ei sovi jäädä. Täysillä mennään loppuun ja ruutulipulle saakka. 

Edessä siintää siis monella tavalla iso kesä – ollaan valmiina ja nähdään radoilla. 

Hyvää ajokauden alkua kaikille 

Pasi 

Päijänteen ympäriajo 2022

MK 26 ja Maaliintulon ohjelma Vantaan Vauhtikeskuksessa sunnuntaina

10.30 – 12.30 HMK 100 v juhla-ajot – Spoori on auki VMK, HMK ja EMK jäsenille

12.30 RX Moto Sähköpyörien koeajot alkaa

13.00 Lavangon kisakioski aukeaa

14.00  Trial-näytös
Tulevaisuuden motocross-tähdet radalla
VMK Crossikoulun infopiste
musiikkia ja yllätysohjelmaa
HMK 100 vuotta synttärikortin valokuvaus aukeaa

15.15 Viralliset huomionosoitukset

15.45 Ensimmäinen kilpailija saapuu Vauhtikeskukseen

16.15 Yleiskilpailun top 10 käännétyssä järjestyksessä viimeiselle maastokokeelle

16.30 Voittaja maalissa

17.30 palkintojenjako

Tämän vuoden erikoisuutena VMK kutsuu kaikki mukaan HMK 100 vuotta
”kortin” toteuttamiseen – Tule onnittelemaan Suomen vanhinta moottorikerhoa juhlatelttaan
kuvauspisteeseen ja ikuista itsesi sekä tervehdyksesi HMK:lle luovutettavaan 100 v lippuun. Kuvat
ottaa tietysti mr Burt alias Jukka-Pekka Purtilo.

Yleisölle on aurattu reilusti pysäköintitilaa varikolle ja toimitsijaparkkialueelle. Pysäköittehän
huolellisesti muita blokkaamatta.

RX Moto on auki klo 12.30 eteenpäin. Maastokoe on noin 4 km pituinen ja sen näkee lähes
kokonaan katsomovallilta.

Huom – Huoltoautot saapuvat takakautta karting-radalle ja kartingin tie on sunnuntaina
ehdottoman yksisuuntainen.

Tervetuloa kevään offroad-klassikon pariin avaamaan Lavangon isoa vuotta 2022

Scroll to top